Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Räkna på kvadratmeterpriser i Herault

Som köpare med viss budget är det bra att räkna på kvadratmeterpriser i Herault-området, det skiftar nämligen stort stort mellan olika samhällen men också mellan olika områden i samhällena. Som nämnt tidigare finns inget Hemnet.se eller Slutpris.se med den exakthet som vi har i Sverige, så det bästa är att hålla koll på marknaden själv och komma i underfund med vad hus och lägenheter är värda.

PRISSÄTTNING I STADEN BEZIERS

I Beziers som ligger idylliskt till med bara 20 minuters bilfärd till stränder finns flera olika områden och typer av boenden. Jag räknar här på huspriser som är baserat på ett halvår av granskning av marknaden.

Dessa attribut ökar värdet av ett hus:

  • Uteplats / Trädgård
  • Pool
  • Garage
  • Fristående eller hörnplacering
  • Nyrenoverat i bra kvalitet

 

1800 € – 2000 € / kvadratmeter – FRISTÅENDE HUS OCH VILLOR i villaområden, alltså en bit utanför Centre Ville. Det kan röra sig om 15 minuters gångväg i avstånd men också så mycket som 40 minuters avstånd. Vanligen har dessa hus garage eller dedikerad parkeringsplats och större trädgård som går runt huset. Många av dessa fastigheter kan ha plats för/eller har pool.

1600 € / kvadratmeter – KEDJEHUS I VILLAOMRÅDEN, med samma avstånd till centrum som ovan. Har oftast både framsida och baksida, samt garage på tomten.

1500 € / kvadratmeter – BYHUS I CENTRE VILLE i de finaste områdena med gångavstånd till det mesta, för ett hus med uteplats (t.ex takterrass) och garage/parkeringsplats.

1200 € / kvadratmeter – BYHUS I CENTRE VILLE i de mindre fina områdena med gångavstånd till det mesta, för ett hus med uteplats eller garage/parkeringsplats.

1000 € / kvadratmeter – BYHUS I CENTRE VILLE oavsett områden men med gångavstånd till det mesta, för ett hus utan uteplats och garage/parkeringsplats.

 

RENOVERINGSOBJEKT

Hus som behöver totalrenovering (invändigt inkl. tak och fasad) bör man inte betala mer än 800 € / kvadratmeter för.

Hus som behöver invändig renovering och uppfräschning kan kosta upp till 1300 € / kvadratmeter beroende på om det är fristående eller inte.

Kommentarsfältet är stängt.