Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Mäklarkontakt och visningar i Languedoc

I juni 2019 åkte jag ner för första gången till Languedoc, Occitanie för att bekanta mig med regionen på riktigt. Innan avresa tog jag mäklarkontakt och visningar i Languedoc utfördes under besöket i regionen. Det är ett bra sätt att bekanta sig med en region. 

Mäklarkontakter initierade

Genom ett par olika tillvägagångssätt tog jag kontakt med mäklarna. Det finns inte (som Hemnet) en samlingssajt där alla objekt är listade. Utan du kan finna dem genom sådana plattformar som har vissa mäklarfirmor anslutna, samt genom att besöka olika mäklarfirmors hemsidor. Ett par av dem erbjuder även informationen på engelska. Det innebär att det går en hel del tid åt research innan man bokat visningar.

SVENSKTALANDE MÄKLARE

Annika Emanuelsson, som driver Sydfranska Fastigheter, har genom mäklarbyrån Artaxa i Languedoc rättighet att agera din köpmäklare av Artaxas objekt. Hon har flera års erfarenhet av detta liksom av regionen och känner många andra svenskar i Languedoc.

Karin Kloo driver HusiLanguedoc.se och har sedan 2011 hjälp framförallt svenskar att hitta hus eller lägenhet i Languedoc, särskilt i och omkring Beziers.

Ewa Tapper samarbetar med bland andra mäklarfirman Immo Diffusion och kan många gånger visa hus som hennes kollegor ansvarar för. Därtill publicerar hon intressanta objekt på sin egna sajt FranskaHus.nu.

BM KOCH, i Täby, må inte vara på plats i Languedoc men de kan franska och stöttar dig väl i dialog med säljarens mäklare. De kan i många fall samarbeta med ett flertal mäklarbyråer, så här kan du söka bredare. De sätter vanligen ihop ett gäng objekt och skickar dig så du kan säga vilka du vill se.

Läs fler tips om mäklare här

Solig uteplats viktigt för skandinaver

Förmedla önskemålen

Var tydlig med vad som måste finnas i din fastighet, därtill även sådant som är önskvärt. Det underlättar för den köpmäklare du använder dig av. De kan enklare söka efter objekt åt dig, då de kommer åt flera databaser än du som konsument smidigt kommer åt.

Såhär listade jag mina krav och önskemål:

Must Have/Be

outdoor space (terrace/courtyard/garden)
habitable
proper windows
min. 2 bedrooms
parking space
max 45 min to beach


Nice to Have

detached house
if village house: corner building
garden
garage
more bedrooms
en suite bathroom
cellars
wooden shutters on windows

Garage är ett plus!

Nu tänker du, ingen Pool?

Initialt hoppar jag det eftersom pool kräver mycket arbete och man behöver hålla efter hela sommaren. Då jag inte kommer att vara på plats mer än under semestertider så är det därför enklare för mig att åka till stranden vid badbehov.

Var den första att kommentera

Kommentera