Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Mäklarkontakter initierade och visningar klara

I juni åkte jag ner till Languedoc, Occitanie för att bekanta mig med regionen på riktigt. Därför är nu mäklarkontakt etablerad och husvisningar har bokats in och genomförts. Jag har fått en känsla av by eller landbygd som är mest intressanta. 

Mäklarkontakter initierade

Genom ett par olika tillvägagångssätt tog jag kontakt med mäklarna. Det finns inte (som i Sverige Hemnet) en samlingssajt där alla objekt är listade. Utan du kan finna dem genom typ sådana plattformar som har vissa mäklarfirmor anslutna, samt genom att besöka olika mäklarfirmors hemsidor. Ett par av dem erbjuder även informationen på engelska.

SVENSKTALANDE MÄKLARE

Annika Emanuelsson, som driver Sydfranska Fastigheter, har genom mäklarbyrån Artaxa i Languedoc rättighet att agera din köpmäklare av Artaxas objekt. Hon har flera års erfarenhet av detta liksom av regionen och känner många andra svenskar i Languedoc.

BM KOCH, i Täby, må inte vara på plats i Languedoc men de kan franska och stöttar dig väl i dialog med säljarens mäklare. De kan i många fall samarbeta med ett flertal mäklarbyråer, så här kan du söka bredare.

Solig uteplats viktigt för skandinaver

Förmedla önskemålen

Var tydlig med vad som måste finnas i din fastighet, därtill även sådant som är önskvärt. Det underlättar för den köpmäklare du använder dig av. De kan enklare söka efter objekt åt dig, då de kommer åt flera databaser än du som konsument smidigt kommer åt.

Såhär listade jag mina krav och önskemål:

Must Have/Be

outdoor space (terrace/courtyard/garden)
habitable
proper windows
min. 2 bedrooms
parking space
max 45 min to beach


Nice to Have

detached house
if village house: corner building
garden
garage
more bedrooms
en suite bathroom
cellars
wooden shutters on windows

Garage är ett plus!

Nu tänker du, ingen Pool?

Initialt hoppar jag det eftersom pool kräver mycket arbete och man behöver hålla efter hela sommaren. Då jag inte kommer att vara på plats mer än under semestertider så är det därför enklare för mig att åka till stranden vid badbehov.

Var den första att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *