Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Hitta lediga objekt på franska bostadsmarknaden

Att hitta lediga objekt på franska bostadsmarknaden är betydigt mer trixigt jämfört med i Sverige. Dels finns få jämförbara sökmotorer, som Hemnet, dels är mäklarna sällan exklusiva med försäljning/köp så ett objekt kan finns hos flera mäklarkontor. Därtill specar man aldrig exakt adress till objekten och bara i vissa fall får man veta ungefär i vilket område i ett samhälle fastigheten ligger.

Processen i Frankrike är mycket mindre digital, en köpare ringer vanligen till mäklarkontoret efter att ha sett ett ledigt objekt (fysiskt, printannons eller online) och får då veta mer information. Mäklarna vill helst boka in ett möte innan de delar med sig av exakt adress.

Om du är tydlig med att du inte är anträffbar och kan göra en affär snabbt ändå, kan du få veta adress och mer detaljer digitalt.

Här hittar du lediga objekt på franska bostadsmarknaden

Observera att nedan sajter har avtal med ett urval av mäklare på marknaden, inte alla. Så du kan behöva scanna igenom dem alla för att hitta drömobjektet.

  • Bienici.com – på franska och med den enda fungerande kartfunktionen som gör att man vanligen kan få en idé om vart fastigheten faktiskt ligger
  • FrenchPropertyLinks – på engelska
  • FrenchProperty – på engelska
  • Seloger.fr – på franska men enkelt formulerad text i sökresultaten så det kan gå bra om du kan grunderna i språket.
  • Logic-immo.com – på franska och systersajt till Seloger.fr men kan innehålla andra annonsern än ovanstående.

Mäklares sidor:

Var den första att kommentera

Kommentera